3 creatieve marketing ideeën met golfkarton

peephole kijkgat golfkarton

Als marketing specialist heb je uitdagingen genoeg. Hoe vertegenwoordig je jouw brand zowel online als offline? Hoe ziet jouw merk eruit, en hoe zet je het op de kaart? Door slimme marketing stunts te plannen, laat je zien waar jouw brand voor staat en genereer je aandacht voor je merk. Maar je werkt natuurlijk wel met budgetten. En niet ieder marketingbudget is oneindig!

In deze blog geven we je daarom 3 creatieve marketing ideetjes met golfkarton: een veelzijdig en budgetvriendelijk materiaal, waar je toch behoorlijk wat aandacht mee kunt genereren. Als je er maar slim mee omgaat!

Voordelen van golfkarton

Fysiek zichtbaar zijn is een belangrijk onderdeel van iedere marketing strategie. Maar fysieke marketing uitingen zijn vaak ontzettend kostbaar, en ook niet bepaald sustainable: ze worden vaak gemaakt van materialen die niet echt milieuvriendelijk zijn. Niet echt ideaal als je merk zich van zijn duurzame kant wil laten zien! Golfkarton is niet alleen opvallend betaalbaar, het is in elke vorm en grootte te leveren en laat zich ook nog eens makkelijk bedrukken met iedere print die je maar wil. En het allerbeste: het is goed te recyclen. Dit biedt absoluut mogelijkheden voor jouw marketing!

  • Duurzaam en toch volledig afbreekbaar
  • Meermaals te gebruiken
  • Betaalbaar
  • Uit te snijden in iedere denkbare vorm
  • Te bedrukken in vele stijlen
  • Makkelijk op te bergen

1) Een sustainable zithoek

Bezoekers direct bij binnenkomst laten kennismaken met de duurzame kant van jouw bedrijf? Denk dan eens aan een kartonnen zithoek! Jazeker, ook een bank, salontafel of fauteuil kun je tegenwoordig ook van golfkarton laten maken. Je maakt direct zichtbaar dat jullie je steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu, en heb gelijk een leuk gespreksonderwerp om het ijs mee te breken. En, niet doorvertellen: kartonnen meubels zitten dus ook nog eens verrassend lekker!

Maak je design helemaal af met een leuke print, interessante slogans of je bedrijfslogo. Of doe het allemaal! Een sustainable kartonnen zithoek is dé eyecatcher voor je koffiecorner, beursstand of wachtruimte.

2) Selfie time!

Selfies zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap. En ze vormen een ideale manier om jouw bedrijf te promoten! Geef je mensen een leuke ‘prop’ om mee op de foto te gaan, dan zul je jouw marketing stunt binnen no time overal op social media terugvinden. En dat biedt natuurlijk kansen! Laat ze jouw bedrijf taggen en koppel een leuke winactie aan hun selfie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Leuk selfies bij jouw evenement op met een draagbaar bord, of kies voor een grote staander met uitgesneden gaten voor iemands hoofd. Welk model je ook kiest, de foto’s worden ongetwijfeld hilarisch en mensen zullen zich jouw merk zeker weten herinneren!

3) De spanning opbouwen: even spieken

Een kartonnen bord met uitsparingen is natuurlijk leuk om mee op de foto te gaan, maar het kan natuurlijk ook de nieuwsgierigheid prikkelen. Draai het eens om en laat mensen van buiten naar binnen spieken! Want wat als je mensen een unieke sneak preview geeft achter de schermen? Bijvoorbeeld bij een verbouwing, een lancering van een nieuwe collectie, of de start van een compleet nieuw bedrijf.

Dek alle ramen en glazen deuren af met kartonnen platen en laat alleen kleine kijkopeningen vrij, die je op verschillende hoogtes uit het karton laat snijden. De bedrukking maakt extra nieuwsgierig: wat is er hier aan de hand? Een grappige sneak peek, waar mensen het veel over zullen hebben!

Jouw leverancier voor iedere marketingstunt

Sta jij te springen om met één van deze ideeën aan de slag te gaan? Laat je dan helpen door één van de meest ervaren partijen op het gebied van kartonnen drukmateriaal. Bij Megavista maken ze de gaafste promotiematerialen van golfkarton, en kunnen ze je uitstekend adviseren hoe jouw project het beste tot leven brengt.

Kies uit kartonnen displays, meubels, beursstands en ‘peephole’ kijkgat wanden: je kunt het zo gek niet bedenken of ze kunnen het voor je maken. Helemaal in het design dat jij voor ogen hebt!

Aanbevolen artikelen