3 redenen waarom jij in de jachtbouw wilt werken

Als technisch specialist wil je werken aan iets waar je trots op kan zijn. Je wil eer van je werk hebben en voor kwaliteit gaan. Denk jij er ook zo over? Heb je er dan wel eens aan gedacht om te gaan werken in de jachtbouw? Als je er niet mee opgroeit, sla je deze sector gemakkelijk over in je hoofd. Maar dat is onterecht! In de jachtbouw zijn juist interessante uitdagingen te vinden voor technische vaklui. Welk specialisme jij ook uitoefent! Waarom jij voor een baan in de jachtbouw zou moeten gaan? Wij leggen het je haarfijn uit.

1. Samen bouwen aan een groots project

In de jachtbouw werk je met vele handen aan een enorm project: een luxe jacht. Elke dag zie het project vorderen en als je geluk hebt, ben je betrokken van de bouw van de eerste onderdelen, tot de tewaterlating. Je hebt dus echt eer van je werk en werkt met luxe, hoogwaardige materialen. Of je nu aan de kleinste details in het interieur werkt, of aan de grote onderdelen van het jacht: je bundelt je krachten met andere vakmensen. Je doet het echt samen!

2. Samenwerken met specialisten uit uiteenlopende disciplines

Wil jij je werkzaamheden uitbreiden naar andere hoeken van de techniek? Wil jij altijd blijven leren? In de jachtbouw werk je nauw met andere specialismes samen. Zo nauw, dat je er altijd wat van zult opsteken. Jij kunt er uitblinken in je eigen specialiteit, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor je ontwikkeling. Welke specialismes er allemaal benodigd zijn in de jachtbouw, zal je verbazen. Het is echt een dwarsdoorsnede van alle technische disciplines.

  • Monteur
  • Meubelmaker
  • Meubelspuiter
  • Cascobouwer
  • Interieurbouwer
  • Scheepstimmerman
  • Engineer
  • Hout- of metaalbewerker

3. Langdurig werk in meerjarige projecten

Als je graag jarenlang zeker wil zijn van werk, dan is de jachtbouw zeker weten de sector voor jou. De laatste jaren is de vraag naar jachten alleen maar gestegen. Daarnaast is de doorlooptijd voor de bouw van een nieuw jacht behoorlijk lang: gemiddeld toch zo’n 2-4 jaar. Heb je dus eenmaal een nieuwe klus, dan ben je ook wel even onder de pannen. En er zijn banen te over: dat betekent voor jou dat er na de tewaterlating altijd wel ergens een nieuwe klus op je wacht. Doorlopend werk gegarandeerd!

Jouw adres voor werk in de jachtbouw

Wil je graag aan de slag in de jachtbouw, maar zou je niet weten waar je moest beginnen? Klop dan eens aan bij het grootste uitzendbureau in deze sector. Rispens is al jaren hét adres voor vacatures in de jacht- en scheepsbouw. Ze zorgen dat je een baan krijgt met verantwoordelijkheid, op een werf waar je werk echt gewaardeerd wordt. Teamwerk staat centraal: collegialiteit is een belangrijke waarde bij de bedrijven waar ze mee werken.

Vind jouw ideale vacature

Je kunt natuurlijk altijd een kijkje nemen tussen de vacatures die op dit moment openstaan in de jachtbouw. Staat er iets voor je bij? Dan kun je op de website van Rispens rechtstreeks solliciteren, zonder veel gedoe. Je contactgegevens, een korte reactie en je cv zijn genoeg. En kom je niet direct je droombaan tegen? Schrijf je dan in, zodat de intercedenten voor je op zoek kunnen in de maritieme markt.

Bekijk de laatste jachtbouw vacatures >

Aanbevolen artikelen