4x elektra-tips: vergeet jij dit te installeren in je nieuwe huis?

elektra tips

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan ben je vast al helemaal bezig met de inrichting van je nieuwe plekje. Welke kleur worden de muren, passen je meubels in het nieuwe interieur: hoe maak je van je nieuwe huis echt een thuis? Er zijn verschillende manieren om je nieuwe plekje helemaal eigen te maken. Ook de installatie van slimme oplossingen op het gebied van elektra kan daarbij helpen! Had je al aan de 4 onderstaande dingen gedacht?

1) Modern schakelmateriaal

Bij een opfrisbeurt van je huis denk je meestal eerst aan een nieuw kleurtje op de muur, een nieuwe vloer of keuken. Maar wist je dat nieuwe schakelaars en stopcontacten je interieur ook een heuse metamorfose kunnen geven? Het is een relatief betaalbare klus, en nieuwe schakelaars en stopcontacten zijn makkelijk te installeren voor iedere thuisklusser. Even de stroom eraf, nieuw schakelmateriaal installeren, de stroom er weer op en alles is klaar voor gebruik. Je zult het verschil direct zien!

2) Rookmelders

Brandveiligheid is natuurlijk ook erg belangrijk op de plaats waar je gemiddeld genomen de meeste tijd doorbrengt. Je zal maar liggen te slapen terwijl er ergens in huis brand ontstaat! Een ongeluk zit in een klein hoekje, en er zijn jaarlijks nog té veel dodelijke ongelukken met mensen die in hun slaap verrast worden door een huisbrand. Dat gaat jou dus niet gebeuren! Schaf dus rookmelders aan (het is zelfs verplicht sinds vorig jaar) en plaats ze op iedere verdieping van je huis.

3) Koolmonoxidemelders

Nog zo’n silent killer: het ontstaan van koolmonoxide is een gevaar dat nog door veel mensen onderschat wordt. Bij ieder verbrandingsapparaat in huis kan bij een fout in de installatie heel eenvoudig koolmonoxide vrijkomen. En dat heb je pas in de gaten als het al te laat is! Dit gas is namelijk geur- en kleurloos, en wel potentieel dodelijk. Een koolstofmonoxidemelder waarschuwt je met een geluidssignaal als er koolstofmonoxide gedetecteerd wordt. Plaats er eentje bij ieder apparaat binnenshuis dat brandstof gebruikt!

4) Bewegingsmelders

Veel inbraken in je nieuwe buurt? Zorg dan dat criminelen jouw huis overslaan en installeer een bewegingsmelder bij je buitenverlichting. Zo springt je buitenlamp automatisch aan als er iemand langs loopt! In een verlicht huis wordt bewezen minder ingebroken, en de bewegingsmelder zorgt er ook voor dat het licht na een in te stellen tijd weer uitschakelt. Het licht gaat dus alleen aan als het echt nodig is. Een veilig gevoel, en ook prettig thuiskomen voor jezelf.

Voor al je elektra in en om het huis

Op zoek naar een voordelig adres waar jij al je elektra voor in en om het huis met stevige kortingen kunt inslaan? Elektro-kopen.nl is jouw specialist voor schakelmateriaal, installatiemateriaal en andere elektra. Hier vind je alles wat je zoekt tegen de scherpste prijzen! Bestellen is supereenvoudig: je plaatst je benodigde items in je winkelwagen, rekent af met één van de beveiligde betaalmethoden en binnen 1-2 dagen bezorgen ze jouw bestelling al bij je thuis!

Aanbevolen artikelen