Beveiligingscamera buiten plaatsen

beveiligingscamera buiten

Wist je dat je niet zomaar een beveiligingscamera buiten kunt plaatsen? Hiervoor gelden namelijk een aantal regels, opgesteld in de AVG. Daarnaast zijn er allerlei factoren om rekening mee te houden voor het optimale beeld. In deze blog delen we de wetgeving en allerlei tips met je, zodat jij met je beveiligingscamera je doelen kunt bereiken.

Waarom een beveiligingscamera buiten plaatsen?

Er zijn allerlei verschillende redenen om buiten een beveiligingscamera te plaatsen. De meeste mensen doen dit, zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, om hun bezittingen (of zichzelf) te beveiligen. In de eerste plaats werkt een beveiligingscamera preventief. Iemand met kwade intenties komt immers liever niet in beeld! Daarnaast kun je de beelden eventueel gebruiken als er wel iets mis gaat.

Dieren in de gaten houden

Naast het beveiligen van je eigendommen, kun je camerabewaking ook inzetten om huisdieren en vee in de gaten te houden. Wat spookt je hond of kat uit als jij er niet bent? Houd je dieren die drachtig zijn of broeden en wil je die observeren? Of zie je continu schade aan je eigendommen of aan de dieren zelf en wil je weten hoe dit komt? Camera’s kunnen je een heleboel leren!

Wat zijn de regels?

Ben je overtuigd en ga je buiten een beveiligingscamera ophangen? Dan moet je je aan bepaalde regels houden. Deze regels staan, in andere woorden, in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG):

  • Film alleen dat wat nodig is voor jouw doel.Voorbeeld: met een video deurbel film je je stoep wanneer iemand aanbelt. Als er niemand staat mag je je stoep niet zomaar filmen.
  • Film geen niet-essentiële beelden van openbare ruimtes: Voorbeeld: je mag de weg voor je huis filmen als jouw auto daar staat, maar anders niet.
  • Laat weten dat je filmt, met een bordje of sticker.

Maar let op: In sommige gemeenten gelden aanvullende regels!

Waar moet je verder op letten?

Voldoet jouw beveiligingsplan aan de regels? Dan kun je buiten een beveiligingscamera ophangen. Maar waar doe je dat dan precies? Ten eerste natuurlijk op de plek waar het doel het beste bereikt wordt, maar vervolgens zijn er meer factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan tegenlicht van de zon of een lantaarnpaal, aan bomen en planten die in het zicht hangen én aan de hoogte van de camera. We adviseren de camera minstens 2,5 meter van de grond te plaatsen, zodat niemand erbij kan om hem stuk te maken.

Een beveiligingscamera buiten monteren

Weet je precies waar de camera moet komen? Dan kun je gaan monteren. We geven je een aantal tips voor het plaatsen van een beveiligingscamera buiten, zodat hij zo lang mogelijk en goed werkt:

  • Zorg voor voldoende ruimte om de kabel achter de muur weg te werken
  • Boor het gat schuin omhoog om te voorkomen dat er regenwater naar binnen loopt
  • Kit na het plaatsen en testen van de camera het gat voor de zekerheid dicht
  • Gebruik uitsluitend rvs schroeven

Beveiligingscamera voor buiten kopen bij CCTVwinkel.nl

Het enige dat je nu nog nodig hebt is een beveiligingscamera die geschikt is voor buiten. Je vindt deze op CCTVWinkel.nl. Voor ieder doel biedt CCTVwinkel een passende camera aan, van 1080p (full HD) tot wel 8 MegaPixel! Bestel wat je zoekt eenvoudig online, eventueel met een recorder, kabels en bordjes/stickers, en je kunt al binnen 1 á 2 werkdagen aan de slag.

Bestel je beveiligingcamera voor buiten op CCTVwinkel.nl

Aanbevolen artikelen