De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer

hulpmiddelen onderhouden vloer

Een mooi onderhouden houten vloer is een sieraad voor je huis. Alleen hebben we in ons drukke bestaan niet altijd de tijd om onze vloer de aandacht te schenken die hij verdient. Hoe maak je het onderhoud van je vloer zo gemakkelijk mogelijk? Door slim gebruik te maken van een aantal tools, die je een boel tijd en energie besparen. Wij zetten de 3 meest onderschatte hulpmiddelen bij vloeronderhoud voor je op een rij!

1) Goede reiniger(s)

Door je vloer regelmatig te reinigen, blijft hij in een betere conditie dan wanneer vuil en zand vrij spel hebben. En door je reiniger af te stemmen op de afwerking van je vloer, doet hij nóg beter zijn werk! Investeer in een algemene reiniger voor tweewekelijkse schoonmaakronde, maar haal ook producten in huis die gericht zijn op specifieke vlekken. Zo vormt die ene wijn- of koffievlek ook geen bedreiging meer voor je vloer!

Blijf trouw aan één merk

Ben jij fan van een bepaald merk onderhoudsproducten? Heb je jouw vloer bijvoorbeeld gelakt met een Pallmann lak, of kies je altijd voor Rubio Monocoat olie? Zet die lijn dan voort in de keuze van je schoonmaakmiddelen. Kies een reiniger van hetzelfde merk: zo versterk je het effect! Je voorkomt bovendien dat de reiniger de beschermende werking van je olie of lak aantast.

2) Boenmachine

De ultieme manier om tijd en vooral moeite te besparen? Investeer in een boenmachine! Het klinkt misschien als een overdreven zet, maar zo’n powertool kan je helpen met verschillende facetten van je vloeronderhoud. Zeker geen loze investering! Mensen die eenmaal zo’n machine hebben aangeschaft, willen nooit meer terug naar handmatig oliën, polish aanbrengen of dweilen.

Hij komt al van pas bij het aanbrengen van olie, wax, polish of onderhoudsolie, maar ook bij de reiniging van je vloer is het een erg behulpzame tool. En wil je jouw vloer licht polijsten of opruwen? Ook dat kan met een boenmachine!

3) Viltglijders

Bij slim onderhoud van je vloer kijk je verder dan de vloer alleen. Hetgene wat je vloer doorgaans het meeste aantast, staat namelijk vaak óp je vloer: je meubels! Als je de harde, krassende poten van je meubels netjes afschermt met beschermend vilt, voorkom je dat je schade aanbrengt aan je vloer wanneer je je meubels verplaatst. Al vanaf een paar tientjes kan je alle meubels in huis van bescherming voorzien. Kleine investering, groot plezier!

Je hebt de keuze uit verschillende bevestigingsmogelijkheden; stem deze vooral af op het type meubel en hoe vaak je het meubel op dagelijkse basis verplaatst.

  • Plakviltjes
  • Viltglijders met schroefbevestiging

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

Eigenlijk hebben we de meest onderschatte tools bij vloeronderhoud nog weggelaten uit dit lijstje: de stofzuiger en de ouderwetse dweil. Jazeker, een wekelijks stofzuigrondje en een tweewekelijkse dweilronde doen al een heleboel voor de staat van je vloer! Door de basics goed bij te houden, voorkom je dat vuil in je vloer kan krassen. En natuurlijk ziet je houten vloer er op z’n best uit als hij net is schoongemaakt.

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Wil jij serieus aan de slag met je vloeronderhoud? Neem dan eens een kijkje op de website van Vloeronderhoudswinkel. Je vindt er de bovenstaande 3 tools en nog veel meer in een overzichtelijke webshop: makkelijk online bestellen, en binnen een paar dagen worden al je benodigdheden bij je thuisbezorgd! En ook voor persoonlijk advies ben je bij Vloeronderhoudswinkel aan het juiste adres: ze zetten hun ervaring met vloeronderhoud graag in om jou te helpen met je vloer.

Aanbevolen artikelen