De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

Veel mensen richten zich bij het inrichten van een woning op het grote werk: het vervangen van de keuken, een nieuwe badkamer of vloer, of een complete verbouwing. Terwijl je met de kleinste details ook een behoorlijk verschil kunt maken! Het vervangen van je schakelmateriaal kost een minimale investering van tijd en geld, en geeft toch een fantastisch resultaat. Het is een stap in de verbetering van je huis die veel mensen over het hoofd zien. Welke keuzes heb je bij nieuw schakelmateriaal aanschaffen, en waarmee behaal je het meeste rendement? We vertellen het je in dit artikel.

Een belangrijk detail in ieder interieur

Het begint ermee dat veel mensen onderschatten welk effect schakelmateriaal op de rest van het interieur heeft. Want neem het van ons aan: je kunt een ruimte nog zo stijlvol inrichten, laat je de lelijke oude stopcontacten van vijftig jaar geleden zitten, dan kun je net zo goed álles bij het oude laten. Kleine details als een stopcontact of een lichtschakelaar lijken misschien onbelangrijk, maar verkeerd gekozen kan het echt een smet op een verder stijlvolle ruimte zijn. Het is dus echt de moeite om hier aandacht aan te besteden in je inrichting!

Van opbouw naar inbouw

Heb jij nog opbouw schakelaars en stopcontacten in huis? Dan is dit het eerste wat je zou moeten aanpakken. Dit is namelijk hopeloos ouderwets! Leidingen en aansluitingen die op de muur aangebracht zijn in plaats van erin gefreesd, zijn een enorme afleiding en niet bepaald een sieraad voor je huis. In modernere huizen is dit vaak beter aangepakt door de leidingen en schakelaars wel in de muur te frezen. Met als gevolg: strakke muren, zonder afleidende details die in de weg zitten.

Opbouw schakelaars omzetten naar inbouw materialen is wel een ingrijpende klus, maar het is de moeite absoluut waard. Handige tip: je kunt hierbij ook gelijk de plaatsing van je stopcontacten aanpassen. Van midden op de muur en vol in het oog, naar 30 cm van de vloer en uit het zicht!

Handige functies

Het schakelmateriaal in huis aanpakken heeft als voordeel dat je alle functionaliteiten ervan ook eens na kunt lopen. Werkt alles wel zoals jij dat zou willen? Zitten alle schakelaars en stopcontacten wel op een logische plek? Mis je bepaalde functies, of kan het wel een beetje slimmer bij jou in huis? Dit is hét moment om eens goed door te pakken en het precies in te richten zoals jij dat wil. We hebben een aantal slimme ideeën voor je, waarmee je in een handomdraai je schakelmateriaal voor je laat werken!

  1. Is je algemene verlichting te fel voor een gezellige sfeer, of juist niet krachtig genoeg om lekker bij te kunnen lezen of werken? Met een dimmer pas je het licht aan op de wensen van dat moment. Plaats dus eens een dimmer en ontdek je voordelen van een aanpasbare lichtsterkte!
  2. Altijd tekort aan oplaadpunten in huis? Tegenwoordig bestaan er ook stopcontacten met extra USB-poorten. Zo laad je op één stopcontact gelijktijdig meerdere mobiele apparaten op!
  3. Ben je in de kelderkast, op zolder of in de schuur altijd in het donker op zoek naar de lichtknop? Combineer dan eens een comfortschakelaar en een bewegingsdetector en laat het licht aanspringen zodra je de ruimte binnenkomt!

Helemaal anders: ga voor zwart

De meest neutrale kleur voor schakelaars en stopcontacten is al jaren wit of crème-wit. Maar heb je zin in iets helemaal anders? De laatste jaren is er ook steeds meer schakelmateriaal in het zwart te krijgen. Strak en mat, of juist elegant glanzend: zwart schakelmateriaal is helemaal van nu en geeft jouw woning een unieke uitstraling! Het geeft iedere ruimte in huis automatisch een aantal eyecatchers die erg bepalend zijn voor de sfeer in de kamer. Durf jij het aan? Skip het standaard wit en ga voor stijlvol zwart!

Wat zijn de beste merken?

Als je op zoek bent naar het beste merk voor je schakelmateriaal, dan kun je altijd bij Elektro-kopen.nl terecht. Daar verkopen ze namelijk uitsluitend producten van de allerbeste merken, tegen opvallend lage prijzen! Je kunt er terecht voor stopcontacten en schakelaars van Busch-Jaeger, Gira, Niko en Jung, maar ook Merten, Berker en Peha zijn breed vertegenwoordigd. Kwaliteit gegarandeerd, en je houdt ook nog geld over voor andere onderdelen van je interieur!

Aanbevolen artikelen