De unieke voordelen van een click pvc vloer

voordelen click pvc vloer

Je vloer vervangen is een snelle en relatief budgetvriendelijke manier om je huis een metamorfose te geven. Ga jij voor een nieuwe vloer? Dan heb je tegenwoordig veel om uit te kiezen. Van hout tot laminaat, van tegels tot vloerbedekking. En sinds een aantal jaren is er nog een populaire speler bij gekomen: pvc! In de vorm van een click pvc vloer verovert pvc langzaamaan de harten van de Nederlanders: in steeds meer huizen zie je de afgelopen jaren pvc vloeren in vele soorten en maten. Waarom zijn click pvc vloeren zo populair? Waarom zou je kiezen voor click pvc? Wij zetten de voordelen voor je op een rij!

1) Te krijgen in verschillende stijlen en patronen

Veel mensen die niet echt bekend zijn met pvc, associëren het bij eerste kennismaking met het oude vinyl van vroeger: gespikkelde of effen vloeren in de minst aantrekkelijke kleuren. Goed nieuws: pvc lijkt wat dat betreft echt helemáál niet op het vinyl van vroeger! Sterker nog: ieder effect dat je voor ogen hebt, kan je ook bereiken met een pvc vloer. Kies voor een warm houtpatroon of een stoere betonlook: met de druktechniek van tegenwoordig kan er veel meer om je click pvc vloer echt te laten lijken. Er kunnen zelfs houtnerven of een steenreliëf in gestanst worden, voor een superrealistisch effect!

2) Makkelijk te leggen

Een click pvc vloer leggen kan iedereen die niet met twee linkerhanden geboren is. Met andere woorden: iedereen die een beetje kan klussen, kan ook een click pvc vloer aanbrengen! Het handige kliksysteem maakt dit zelfs voor de beginnende klusser een fluitje van een cent: de planken sluiten naadloos op elkaar aan en klikken met een simpele beweging rotsvast in elkaar. Moet je planken op maat maken? Dan snijd je ze af met een stanleymes of een pvc-zaagje. Om jouw nieuwe pvc vloer te leggen hoef jij geen vakman meer in te huren!

3) Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Click pvc is opgebouwd uit meerdere lagen oersterk materiaal, waardoor je vloer nagenoeg onverwoestbaar wordt. Spelende kinderen, drukke huisdieren, hoge naaldhakken: niets is te gek voor deze vloer! Hij is gemaakt om het leven van alledag moeiteloos te weerstaan. Je vloer zal er na enkele jaren nog precies zo uitzien als de dag dat je hem gelegd hebt, en daar hoef je nauwelijks onderhoud voor te plegen. Gewoon wekelijks de stofzuiger erover en een enkel dweilrondje is genoeg om je vloer in topconditie te houden!

4) Geluiddempend en waterdicht

Een glas water gemorst op je nieuwe vloer? Met click pvc vormt dat geen enkel probleem. Zelfs lekkages of ander onheil met water doorstaat deze vloer prima! De waterdichte toplaag zorgt dat je vloer vormvast is, en ook uitstekend in natte ruimtes als de keuken of de badkamer gelegd kan worden. Je kunt dus in het hele huis dezelfde vloer door laten lopen!

Naast zijn waterdichte kwaliteiten is een click pvc vloer ook nog eens geluiddempend: de dempende werking neutraliseert contactgeluid en vermindert het aanzienlijk. Fijn als je snel geluidoverlast veroorzaakt bij je buren, of onderling in huis veel last van elkaar hebt. Een click pvc vloer brengt de rust in huis terug!

5) Vloerverwarming? Geen probleem!

Als je vloerverwarming in je huis hebt, is het natuurlijk belangrijk dat je een vloertype kiest dat hier goed mee samenwerkt. De vloer moet de warmte goed kunnen doorgeven, en moet daarnaast bestand zijn tegen sterke temperatuurswisselingen in de vloer zelf. Click pvc bezit al deze kwaliteiten! Pvc neemt snel de temperatuur van zijn omgeving aan, en is flexibel genoeg om dagelijks krimpen en uitzetten te weerstaan. Dat maakt het perfect geschikt om te combineren met vloerverwarming!

Jouw adres voor je click pvc vloer

Jij bent er helemaal uit: jouw nieuwe vloer wordt een click pvc vloer. Maar dan komt de volgende stap: waar ga je die bestellen? Wil je een uniek aanbod met pvc vloeren van grote merken als Ambiant en vtwonen? Bekijk dan eens het assortiment van Online Vloershop. Ze hebben niet alleen een groot assortiment pvc vloeren, ze leveren jouw click pvc ook nog eens gegarandeerd tegen de laagste prijs!

Aanbevolen artikelen