Je tuin een groene boost geven met graszoden

graszoden

Kan jouw tuin wel wat meer groen gebruiken? Er zijn verschillende manieren om een groenere aanblik te bereiken. Je kunt meer planten aanbrengen, maar ook een gazon aanleggen is een slimme oplossing om echt iets van je tuin te maken. Heb je nou niet bepaald groene vingers, maar wil je wel genieten van een mooi gazon? Dan zijn graszoden misschien voor jou wel de oplossing!

Wat zijn graszoden precies?

Een uitgestoken strook grasveld: dat is in een notendop wat een graszode is. Het is een plak aarde met daarin volwassen grasplantjes, die samen een mooi en stevig geheel vormen. Voor makkelijk vervoer worden graszoden meestal opgerold tot compacte rollen: per rol leg je doorgaans een strook gras van 1 m2. Je legt jouw nieuwe gazon dus als een soort groene legpuzzel in elkaar!

Voordelen van graszoden leggen

Wat heeft het leggen van graszoden voor op een grasmat zelf kweken? Of op een andere vorm van bodembedekking, zoals tegels of grind? Waarom zijn deze grasrollen een slimme keuze voor jouw tuin?

+ Een groener alternatief voor tegels

We zien het veel in zogenaamde onderhoudsvriendelijke tuinen: tegels, tegels en nog eens tegels. Niet echt de beste manier om de natuur een handje te helpen! Heb je alleen maar steen in je tuin, dan kan het rap een stuk warmer worden in de zomer en wordt het water niet goed weggeleid na een stevige regenbui. Kies je voor makkelijk te leggen gras, dan reguleer je als vanzelf de temperatuur in je achtertuin, en ook de waterafvoer!

+ Direct een stevige, groene grasmat

Geen zin om je tuin een aantal weken te moeten vermijden, nadat je gras is ingezaaid? Ben je die aanblik van zwart zand helemaal zat? Met graszoden heb je direct resultaat! De dag dat je ze hebt gelegd kun je meteen van je gazon gaan genieten. Weg met die zwarte, dorre vlakte, die maakt in een handomdraai plaats voor vrolijke groene grassprieten! En omdat de grasplantjes al volgroeid zijn, kunnen ze direct tegen een stootje.

+ Minder last van onkruid

Het is altijd een risico bij een nieuwe grasmat: het opduiken van gekke plantjes en mossen, waardoor je gazon een soort gevlekte lappendeken wordt. Andere plantensoorten kunnen je grasplanten in de weg zitten en een gezonde groei belemmeren. Kies je voor graszoden, dan wordt je gazon opgekweekt onder gecontroleerde omstandigheden en is er simpelweg geen plek voor andere plantjes. De grasplantjes nemen het volledige oppervlak over en hechten zich stevig aan elkaar vast. Voor onkruid is er nauwelijks plaats in jouw grasmat!

Drentse graszoden van de beste kwaliteit

Zijn graszoden dé oplossing voor jouw tuin? Bestel ze dan nu gemakkelijk bij één van de grootste kwekerijen van Nederland: Topgazon.nl. Met graszoden van deze op en top Drentse grasleverancier ga je altijd voor de hoogste kwaliteit: al hun gras wordt met zorg gekweekt, met zo min mogelijk schadelijke pesticiden. Je kiest zelf of je jouw zoden afhaalt in Drenthe, of ze bij je thuis laat bezorgen. Verzeker jezelf van een prachtig gazon en bestel je graszoden online bij dé specialist!

Aanbevolen artikelen