Je vrijheid terug met een aangepaste rolstoelbus

aangepaste rolstoelbussen

Als rolstoelgebruiker heb je veel uitdagingen te overwinnen. Een handig vervoersmiddel vinden, dat aangepast is op jouw specifieke vereisten, is er daar ongetwijfeld één van. Gelukkig bestaan er tegenwoordig tal van aangepaste voertuigen die ervoor zorgen dat je gemakkelijk van A naar B komt, inclusief je rolstoel of andere hulpmiddelen die je nodig hebt. Eén van die voertuigen lichten we in dit artikel uit: de rolstoelbus. Lees hoe een rolstoelbus jou kan helpen je mobiliteit te vergroten en ontdek ervaringen van andere gebruikers van dit praktische vervoermiddel. De aanschaf van een rolstoelbus kan je leven echt veranderen.

Zelf rijden of met gemak vervoerd worden

Een groot voordeel van de rolstoelbus is dat hij dermate aangepast kan worden dat bijna iedereen achter het stuur kan plaatsnemen. Je kiest dus zelf wie er rijdt: jij of een andere bestuurder! Dankzij slimme aanpassingen in de bus kunnen ook sommige rolstoelgebruikers zelfstandig rijden: bijvoorbeeld door het verplaatsen van het gaspedaal, of door een handbesturing aan te leggen.

En rijdt er iemand anders dan de rolstoelgebruiker? Dan zijn er verschillende handigheidjes die het in- en uitstappen met rolstoel een stuk gemakkelijker maken. Zo kan je rolstoelbus uitgerust worden met een oprijgoot of lift, en stabiele vastzetsystemen. Zo ga je met een gerust hart op pad, en kun je binnen een paar minuten al onderweg zijn!

Mogelijkheden voor laag tarief wegenbelasting

Als rolstoelgebruiker kun je voor jouw aangepaste voertuig vaak gebruik maken van een gereduceerd tarief voor wegenbelasting. Dat scheelt je een aantal tientjes tot enkele honderden euro’s op jaarbasis! De aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting verloopt via de Belastingdienst en je moet hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet onder meer afhankelijk zijn van een niet-opvouwbare rolstoel of een ander hulpmiddel dat noodzakelijk is voor je handicap, en dat kunnen aantonen middels een doktersverklaring of bruikleenovereenkomst van een vaste rolstoel.

Het is hoe dan ook zeker de moeite waard om het laag tarief wegenbelasting aan te vragen, en je komt er bijna altijd voor in aanmerking met een rolstoelbus!

Ervaringen met de aanschaf van een rolstoelbus

Iemand die aan een rolstoel gebonden is weer laten genieten van zijn of haar bewegingsvrijheid, is één van de mooiste dingen die er is. Dat weten ze als geen ander bij Kikkert Rolstoelauto’s. Onderstaande klanten kochten een aangepaste rolstoelbus bij hen, en genieten nu van het gemak om op pad te gaan waar en wanneer ze maar willen. Lees hun ervaringen en laat je inspireren!

“ Uniek maatwerk voor onze zoon ”

“Wij waren op zoek naar een rolstoelbus voor het vervoer van onze zoon Maikel, die een beperking heeft. We hadden al een aangepaste auto, maar deze was aan vervanging toe. Als echte Scania fan werd Maikel bij oplevering verrast met een heus Scania logo op de achterruit, waar hij nog elke dag van geniet. Wij kunnen de manier waarop we zijn geholpen door Rolstoelauto’s Kikkert omschrijven als correct, zakelijk, prettig en met oog voor de wensen van de klant.”
– Fam. Wachtmeester

“ Dit hadden we eerder moeten doen ”

“Door een tweetal progressieve ziektes zit mijn vriendin helaas al een tijdje in een rolstoel. De situatie wordt er niet beter op. Nadat wij eerst ruim 3 jaar gestoeid te hebben met het in de auto krijgen van de rolstoel was het nu tijd voor een degelijke oplossing. Na een zoektocht op internet kwamen wij terecht bij Kikkert Rolstoelauto’s. Daar was een ruim aanbod aan fatsoenlijke rolstoelauto’s en -bussen te vinden. Ons oog viel al heel snel op een nette Opel Vivaro uit 2011, die er uitzag als bijna niet gebruikt.

Na een voorzichtig belletje werd de auto voor ons vastgehouden en een bezoekje was voor dezelfde week nog gepland. Best een rit vanuit Zuid-Limburg, maar zeker de moeite waard. Na een vriendelijk ontvangst hebben we een proefrit met de bus kunnen maken en we waren gelijk verkocht. We hebben dan ook meteen met Jan Kikkert de papieren zover in orde gemaakt, dat de verkoop geregeld kon worden. En een week later hebben we de bus dan ook opgehaald. Wederom een vriendelijk ontvangst, een lekkere kop koffie en een mooi streekpakket op de koop toe ontvangen.

We rijden nu inmiddels bijna 3 weken met de bus en we moeten zeggen: dit hadden we eerder moeten doen! Puur rijplezier, flink veel ruimte, geen gestoei meer met de rolstoel. Deze oplossing is gewoon af! We weten ook nu al zeker, mocht de bus ooit aan vervanging toe zijn, dan rijden we weer met alle plezier naar Drenthe.”
– Frank Witt

Jouw eigen rolstoelbus aanschaffen?

Als een eigen rolstoelbus jou als muziek in de oren klinkt, is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen in het online aanbod van Kikkert Rolstoelauto’s. Je vindt er niet alleen nieuwe rolstoelbussen, maar ook interessante occasions, die allemaal perfect op jouw handicap ingericht kunnen worden. En vind je niet direct wat je zoekt? Dan kun je ook een zoekopdracht bij ze uitzetten. Ze kunnen je bovendien helpen met het aanvragen van het laag tarief wegenbelasting, en je bus perfect op maat voor je afstellen!

Het aanbod rolstoelbussen van Kikkert

Aanbevolen artikelen