Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat

buitenhout

Na een lange winter is het eindelijk zover: de dagen worden langer en je kunt weer van je tuin gaan genieten. Maar… eenmaal buiten zie je tot je schrik dat de winter zijn sporen heeft nagelaten op je buitenhout. Daar moet je eerst wat aandacht aan besteden! Gelukkig zijn er de producten van Rubio Monocoat, die het je gemakkelijk maken om je hout weer zijn originele uitstraling terug te geven. Welke producten gebruik je voor welk type buitenhout, en hoe pak je zo’n opfrisbeurt stap voor stap aan? We leggen het je uit in deze blog!

Je hout grondig schoonmaken

Vaak heeft de winterse kou en neerslag ervoor gezorgd dat je buitenhout gebukt gaat onder een laag vuil. Soms zijn er zelfs algen of mossen te zien! De eerste stap is dus: zorgen dat je hout weer mooi schoon wordt. Gebruik hiervoor nooit een hogedrukreiniger: hier kan je hout namelijk onherstelbaar mee beschadigen. Zo maak je de weg juist vrij voor nieuw vuil en kan aanslag zich makkelijk in beschadigde delen nestelen!

Als je jouw hout met beleid en toch grondig wil schoonmaken, gebruik je de Exterior Wood Cleaner van Rubio Monocoat. Je hout natmaken, goed inborstelen met deze reiniger, en afspoelen met de tuinslang en je hout ziet er weer onherkenbaar mooi uit!

Je tuinmeubels weer laten stralen

Is je houten loungeset, tuintafel of tuinstoel helemaal verweerd de winter uitgekomen? Behandel ze dan na een goede schoonmaakbeurt met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Dit is een olie die erop gericht is om je buitenhout in ere te herstellen, en het de komende maanden en jaren beter te beschermen tegen vuil en weersinvloeden. Zo kun je jouw meubels met een gerust hart het hele seizoen buiten laten staan!

De Hybrid Wood Protector van Rubio Monocoat dekt in één enkele laag en is makkelijk aan te brengen met een platte borstel of kwast. Kies uit tal van stijlvolle kleuren en geef je tuinmeubels helemaal je eigen draai!

Schuttingen en gevelwerk een boost geven

Ook houten schuttingen en gevelwerk kunnen best wel een knauw krijgen van een stevige winter. Nat weer en ook uv-straling kunnen je hout laten vergrijzen, om nog maar te zwijgen van de groene, witte of bruine aanslag die je hout kan ontsieren. De oplossing? Grondig schoonmaken en opnieuw kleur en bescherming geven.

Ook voor verticaal hout heeft Rubio Monocoat een prachtig product om dit mee te doen: de WoodCream. Makkelijk aan te brengen zonder druppen en strepen, sneldrogend en in de mooiste kleuren te verkrijgen. Ideaal voor iedere soort verticaal buitenhout!

Je houten vlonderterras weer als nieuw

Heb je een terras met houten vlonders in de achtertuin, en kan dat wel een update gebruiken? Ook dit hout kun je bijzonder makkelijk reinigen met de Wood Cleaner van Rubio Monocoat. Niet onbelangrijk: algen en andere aanslag kunnen je terras glibberig maken, dus het schoonmaken is hier niet alleen van esthetisch belang. Behandel het vervolgens met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector, om het weer de kleur en de bescherming mee te geven die het verdient. Even aanbrengen met een vloerborstel, goed laten drogen, en klaar ben je!

Alles van Rubio Monocoat voordelig inkopen

Sta je te popelen om met deze ideeën aan de slag te gaan, maar zoek je nog een adres waar je de producten van Rubio Monocoat voordelig kunt inkopen? Bij Vloeronderhoudswinkel.nl vind je alle onderhoudsproducten voor buitenhout van Rubio Monocoat in een overzichtelijke webshop, waar je makkelijk vanuit je luie stoel kunt bestellen. Tegen opvallend lage prijzen! Binnen enkele dagen worden jouw gewenste producten bij je thuis bezorgd. Je hoeft er de deur niet meer voor uit!

Aanbevolen artikelen