Een snelle upgrade voor jouw huis? Ga voor nieuw schakelmateriaal

Ben jij toe aan een frisse look voor jouw woning? Vergeet dan die complete verbouwing, die nieuwe keuken of die nieuwe vloer: er is een veel snellere en goedkopere manier om jouw huis een compleet nieuwe aanblik te geven. Met nieuw schakelmateriaal maak je een subtiel verschil, maar breng je eenheid aan in de schakelaars en stopcontacten in huis. Het zal je verbazen wat dat voor je interieur kan doen! Het biedt je bovendien de mogelijkheid om allerlei slimme functies toe te voegen in de verschillende kamers in huis.

Wat valt er allemaal onder schakelmateriaal?

Schakelmateriaal is de verzamelnaam voor alle elementen waarmee je de elektriciteit in huis kunt bedienen. Denk maar eens aan stopcontacten, lichtschakelaars of andere bedieningspanelen aan de muur, voor jaloezieën of een zonnescherm.

 • lichtschakelaars
 • dimmers
 • wandcontactdozen
 • comfortschakelaars
 • jaloezieschakelaars
 • datacontactdozen
 • coax-aansluitingen
 • audio-aansluitingen
 • telefoonaansluitingen
 • blindplaten

Hoewel het details in huis zijn, kunnen schakelaars en stopcontacten een groot verschil maken voor je interieur: verouderd schakelmateriaal geeft je hele huis al snel een gedateerde indruk. En het kan uiteraard ook vervelende veiligheidsrisico’s met zich meebrengen!

Verschillende stijlen

Het goede nieuws is dat je tegenwoordig je schakelmateriaal zo kunt vormgeven, dat het een stijlvol onderdeel van je interieur vormt. Weg met die ooit witte, vergeelde opbouwschakelaars: er is vandaag de dag gelukkig veel meer te kiezen. Zorg ervoor dat je in je hele huis één stijl kiest voor al je schakelmateriaal, en trek die door in alle elektriciteitspunten. Alle stopcontacten en schakelaar krijgen zo een uniforme look, waardoor ze echt iets gaan toevoegen aan de sfeer in huis.

Slimme functies

Als je je schakelmateriaal toch gaat vervangen, is het slim om een praktische check te doen: sluiten je schakelaars qua functionaliteiten nog aan bij je wensen? Of moeten er toch dingen anders? Misschien wil je meerdere schakelaars bij elkaar groeperen, of een hotelschakeling aanleggen waardoor je één lichtpunt op meerdere plekken kunt bedienen. Of zijn er misschien lampen die je wilt kunnen dimmen? Maak per elektriciteitspunt een lijstje van de functies die het moet hebben en laat je schakelmateriaal daarop aansluiten. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Welk merk kies je?

Als je een stijl gekozen hebt en de verschillende functies van je schakelmateriaal in kaart hebt gebracht, is het nog een kwestie van een merk kiezen voor je schakelaars en contactdozen. Een merk dat je het beste brengt op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook qua uiterlijk en praktische functionaliteit aansluit bij wat jij wil. Welk merk kies je dan? Op dit moment zijn dit de meest verkochte merken schakelmateriaal van Nederland:

 1. Busch-Jaeger
 2. Gira
 3. Jung
 4. Berker

Gemakkelijk online bestellen

Ga je voor de nummer 1 in schakelmateriaal, dan is Busch-Jaeger altijd een goede keuze. Maar waar vind je een al het schakelmateriaal van dit merk onder één dak, en betaal je niet de absolute hoofdprijs? De webshop van Elektro-kopen.nl staat bekend om zijn grote assortiment Busch-Jaeger schakelmateriaal en zijn scherpe prijsstellingen. Je bestelt gemakkelijk online, vanuit je luie stoel. Deze aanbieder levert je bestelling binnen 1-2 dagen bij je thuis, waardoor jij snel aan de slag kunt!

Aanbevolen artikelen