Slim een trap renoveren: gebruik overzettreden

trap renoveren

Snel en voordelig een traprenovatie uitvoeren voor jouw klant? Vergeet eindeloos verf en lijm krabben en je blind staren op details. Doe je voordeel met overzettreden! Deze handige panelen maken het renoveren van een trap een plezierige klus en zorgen altijd voor een fantastisch resultaat. Ontdek de voordelen van deze manier van werken en lees waar je allemaal nog meer op moet letten als je met overzettreden werkt. Wij hebben alles voor je uitgezocht, zodat jij snel aan de slag kunt!

Voordelen van overzettreden

Een trap renoveren kan een loodzware klus zijn. Zeker als je werkt met een verouderde trap, waar zware slijtage is opgetreden of juist verf en lijm de grote boosdoener zijn. Door te werken met overzettreden, kan de bestaande trap gewoon blijven zitten. Je zorgt alleen voor een grove stripbeurt en plaatst de nieuwe elementen gewoon over de oude traptreden heen. Even afkitten en klaar ben je! Binnen een paar uur heb je een geweldig resultaat, waar de bewoners jarenlang van kunnen genieten.

  • Behoud van de oude trap
  • In een dag een complete facelift
  • Zelf makkelijk op maat te maken
  • Vele decors en uitvoeringen

Kies uit verschillende materialen

De wereld van de overzettreden is sterk in ontwikkeling. Door de populariteit van deze elementen zijn ze tegenwoordig in steeds meer materialen en uitvoeringen te krijgen: zo passen ze altijd in de woonstijl en het interieur van je klant. Gaan ze voor traditionele houten treden, of willen ze liever een trendy leatherlook, betonlook of marmerlook? Het is allemaal mogelijk; binnen een dag maak jij het voor elkaar.

Beveiliging tegen uitglijden

De veiligheid van een trap is uiteraard een belangrijk goed. We kennen allemaal de verhalen van glijpartijen met nare ongelukken tot gevolg. Dat gaat jouw klanten natuurlijk niet gebeuren op hun nieuwe trap! Check daarom goed of jouw overzettreden voorzien zijn van een antislip toplaag: de meeste pvc overzettreden zijn hier standaard mee afgewerkt. En werk je met houten overzettreden? Check dan of er een infreesprofiel inbegrepen is. Of frees zelf een rubberen strip in de vulstroken!

Maak het af met stootborden en onderlatten

De vulstroken op maat maken en monteren is het belangrijkste in een traprenovatie met overzettreden. Maar vergeet vooral de details niet, zoals stootborden en de afwerking van de randen! Nadat je de vulstroken en de stootborden hebt gemonteerd, kit je alle randen netjes af voor een optimaal resultaat. En heb je te maken met flink uitstekende trapranden bij een dichte trap? Dan kan het nuttig zijn om onderlatten te plaatsen, om de aanblik van onderen ook keurig in orde te maken.

Alles voor je traprenovatie online bestellen

Houd jij je op dagelijkse basis met trap- en vloerrenovaties bezig? Dan is een professionele leverancier voor al je benodigdheden een absolute must. Bij Floormade snappen ze precies wat een vakman of -vrouw nodig heeft: een online shop met een uitgebreid assortiment en professionele verkoopondersteuning, waar je 24/7 kunt bestellen en kunt rekenen op 24 uurs levering. Klinkt je als muziek in de oren? Registreer je dan snel als klant op hun website en laat je verrassen door hun uitgebreide service!

Aanbevolen artikelen