Strakke muren? 5 redenen om voor Renovlies te kiezen!

strakke muren renovlies behang

Mensen die een nieuwbouwwoning hebben laten bouwen, zullen het herkennen: wat moet je met die kale, onafgewerkte muren? Rechtstreeks verven is geen optie, want elke soort verf trekt er als een spons in en geeft een vlekkerig effect. Nee: jouw nieuwe muren zul je op een andere manier moeten (laten) afwerken voor je met een verfkwast aan de slag kan. Stucen is prijzig, en glasweefselbehang geeft direct een reliëf waar je misschien niet op zit te wachten. Wat is dan het alternatief? Renovlies behang! In dit artikel geven we je 5 uitstekende redenen waarom je voor Renovlies zou moeten kiezen.

Wat is Renovlies behang eigenlijk?

Renovlies is een behangtype dat samengesteld is uit cellulose en textielvezels. Je kunt het gebruiken voor wandafwerking of renovatiewerkzaamheden; het maakt je muren glad en strak en bereidt het voor op andere afwerking. Door de stevige structuur is het belangrijk dat je secuur met Renovlies werkt: de meeste mensen laten dit dan ook uitvoering door een professional. Dit voorkomt dat je blijft zitten met zichtbare naden of andere oneffenheden.

Waarom Renovlies je beste optie is

De unieke voordelen van Renovlies maken deze behangsoort zo ontzettend populair onder Nederlanders. Wij vinden het niet zo gek dat steeds meer huizen afgewerkt worden met Renovlies op de muren! Wat zijn dan die unieke voordelen van dit type behang, en waarom zou je hiervoor gaan? Je leest het hieronder!

1) Betaalbaar

Renovlies is één van de voordeligste manieren om je muren strak af te werken. Het materiaal zelf is erg betaalbaar en gaat decennia mee; eenmaal goed aangebracht hoef je er nooit meer naar om te kijken! Renovlies is dus een investering in de toekomst. Daarnaast is het snel aan te brengen, en zitten er dus betrekkelijk weinig uren in deze klus. En ook dat scheelt budget!

2) Strakke muren in een mum van tijd

Wil jij de looks van een strak gestucte muur? Dat kan je zeker weten ook bereiken met Renovlies! We zeiden het al: het behang is relatief snel aan te brengen en is dus ook makkelijker te verwerken dan stuc. Het resultaat doet absoluut niet onder voor stucwerk. en het allerbeste? Oneffenheden en kleine scheurtjes werk je moeiteloos weg achter jouw behang!

3) Duurzamer dan andere behangsoorten

In normaal behang komt snel een scheurtje of een vlek. Dat is een ander belangrijk verschil met Renovlies behang: dit behang scheurt, krimpt of vlekt niet en is dus bestand tegen alle aspecten van het leven thuis! Het strakke resultaat blijft over de jaren perfect behouden en je hoeft niet bang te zijn voor verkleuringen of andere aftakeling. Uniek in zijn soort!

4) Brandvertragend

Als je een wandafwerking kiest, wil je dat het bijdraagt aan de veiligheid in huis. Niet dat het meer gevaar oplevert als er onverhoopt brand ontstaat! Waar papieren behang een huis- tuin- en keukenbrand nog wel eens dan doen accelereren naar een fikse uitslaande brand, werkt Renovlies juist brandvertragend. Het remt de vorming van nieuwe vlammen en dient zelf niet als brandstof. En dat is een bijzonder prettig idee!

5) Makkelijk naar wens af te werken

Met alleen Renovlies op de muur ben je er natuurlijk nog niet. Je wil jouw muren ook in een kleurtje kunnen verven, of een sfeervol detail aan kunnen brengen, bijvoorbeeld met een behangetje. Welk effect je ook wil bereiken, op een Renovlies ondergrond gaat de afwerking bijzonder gemakkelijk. Met minimale hoeveelheden verf bereik je een maximaal effect, en ook een tweede laag behang hecht fantastisch.

Zijn er ook nadelen?

Net zoals bij iedere wandafwerking zijn er bij Renovlies ook wel nadelen te noemen. Bijvoorbeeld dat het werken met Renovlies wel echt vakwerk is: je moet goed weten hoe je met dit materiaal moet werken voor het beste resultaat. Daarom besteden veel mensen het plaatsen van Renovlies behang uit aan een professional. En dit is natuurlijk ook iets wat je moet meeberekenen in je budget! Verder zijn er eigenlijk nauwelijks nadelen te benoemen aan Renovlies: het is een betaalbaar product, dat een optimaal resultaat geeft in korte tijd.

Laat jouw muren voorzien van Renovlies

Ben jij geïnteresseerd geraakt in het plaatsen van Renovlies behang in jouw huis? Zoals we al aangaven is het dan slim om een professional in de arm te nemen, die ervaring heeft met het aanbrengen van dit behang. Bij Schilderbedrijf Bults specialiseren ze zich al 20 jaar in muurafwerkingen met Renovlies, en kennen ze het klappen van de zweep. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner die je kan helpen met deze klus, neem dan eens een kijkje op hun website!

Aanbevolen artikelen