Verschil tussen click en plak pvc?

click plak pvc vloerne

Wat is het verschil tussen click en plak pvc? En wat zijn precies de voordelen van beide soorten? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Wat is click pvc?

Click pvc is een kunststof vloer die je plank voor plank legt. De planken kun je in elkaar klikken in de lengte en breedte en leg je dus in principe op dezelfde manier als dat je een laminaatvloer legt. Click pvc bestaat uit verschillende lagen en heeft een geluiddempende en egaliserende werking. Is de dekvloer al egaal? Dan is het plaatsen van een ondervloer niet nodig, want één van de genoemde lagen is eigenlijk al de ondervloer. Click pvc is eenvoudig te monteren én te demonteren, waardoor je het zelfs mee kunt verhuizen.

De voordelen van click pvc
  • Kleine oneffenheden van de dekvloer worden weggewerkt door de click pvc planken.
  • Click pvc planken hebben een geluidsreducerende onderlaag, waarmee loopgeluid enorm wordt verminderd.
  • Click pvc planken zijn eenvoudig te leggen (op dezelfde manier als laminaat).
  • Een click pvc vloer is te demonteren en daardoor te verhuizen naar een volgende woning.

Wat is plak pvc?

Plak pvc vloeren worden direct verlijmd op de dekvloer. Het is daarom ook belangrijk dat de dekvloer volledig egaal is. Is dat (nog) niet het geval? Dan moet deze eerst worden geëgaliseerd. Plak pvc heeft een zeer goede warmtedoorlating, waardoor het perfect te combineren is met vloerverwarming. En omdat de stroken direct op de dekvloer worden verlijmd, is de vloer geluiddempend. Tot slot wordt plak pvc strak tegen de muur gelegd, waardoor het niet nodig is om gebruik te maken van plinten.

De voordelen van plak pvc
  • Geen ondervloer nodig, omdat plak pvc direct op de dekvloer wordt verlijmd.
  • Zeer goede warmtedoorlating en daardoor perfect voor vloerverwarming.
  • Zeer goede geluiddemping.
  • Omdat plak pvc strak tegen de muur aan wordt gelegd, zijn plinten niet nodig.

Kies jij voor click pvc of plak pvc?

Of jij dus voor een click pvc vloer of voor een plak pvc vloer moet gaan, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, je budget en je woonsituatie. Heb je vloerverwarming? Hoe ziet de dekvloer er momenteel uit? Houd daar dus allemaal rekening mee. En heb je eenmaal een keuze gemaakt? Dan kun je jouw nieuwe click pvc of plak pvc vloer eenvoudig online bestellen bij Onlinevloershop.nl!

Aanbevolen artikelen