Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?

bed met uitstekende voeten

Ben je op zoek naar een nieuw matras? Schrijf goedkope matrassen dan niet meteen af. Deze zijn namelijk vaak net zo goed als dure varianten. Het is maar net welk matras goed bij jou past en welke eigenschappen deze heeft. In deze blog vertellen we je hier meer over, zodat jij goedkoop het ideale matras scoort!

Een duur matras is geen goed matras

Vaak denken mensen dat dure matrassen goed zijn en goedkope matrassen slecht. Dit is absoluut niet waar. Wist je namelijk dat sommige matrassen wel drie keer zo duur zijn als goedkope matrassen met precies dezelfde kwaliteitskenmerken? Je betaalt dan onder andere voor de marketingkosten die dat merk maakt. Er zijn dus genoeg goedkope matrassen te vinden die jarenlang meegaan en jou perfect ondersteunen.

Welk matras past bij jou?

Tijdens je zoektocht naar het perfecte matras laat je je dus niet leiden door de prijs. Wat wel belangrijk is, is het matras kiezen dat het best bij jou past. Iedereen heeft namelijk persoonlijke voorkeuren. Heb je lichamelijk klachten? Dan kies je voor traagschuim. Heb je het ‘s nachts snel warm? Dan passen koudschuim- en pocketvering matrassen beter bij jou. Zo kun je al snel een keuze maken en vallen een heleboel goedkope matrassen voor jou af.

De eigenschappen van een goed matras

Binnen de bovenstaande categorieën zijn er nog een aantal factoren waar je je keuze op kunt baseren. Zo is natuurlijk de ondersteuning die het matras biedt erg belangrijk. Check bijvoorbeeld hoeveel pockets een pocketvering matras heeft en of die verdeeld is in ‘comfortzones’. Bij matrassen van schuim is de veerkracht erg belangrijk. Daarnaast wil je bij goedkope matrassen misschien de volgende punten bij langs gaan:

  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Wist je dat je zelf ook invloed hebt op de kwaliteit van je matras? Dure én goedkope matrassen moet je goed onderhouden, dan heb je er het langst plezier van. Lucht het matras zodra je opstaat door je deken open te slaan, haal de stofzuiger er regelmatig overheen en was de wasbare delen. Bij schuimmatrassen is het belangrijk om het matras maandelijks om te draaien als dat kan. Zo voorkom je kuilvorming. Verder bescherm je je matras met een molton of eventueel zelfs met een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

Nu je weet waar je op moet letten is het tijd om een matras uit te kiezen. In de webshop van Matrasconcurrent vind je een enorm aanbod goedkope matrassen, allemaal van de allerbeste kwaliteit. Doordat deze matrassen direct uit de fabriek komen, betaal je geen marketingkosten. Daarnaast profiteer je regelmatig van extra kortingen!

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga naar Matrasconcurrent!

Aanbevolen artikelen